Storviljakt

Elgjakt på Finnskogen

Fornøyde kunder er vår beste markedsføring. Derfor strekker vi oss langt for at våre kunder skal få det han/hun ønsker ut av en jaktopplevelse. I tillegg til naturopplevelsen og jakten vil våre jegere få servert tradisjonell mat i vår jakthytte. Mat kan også serveres ved tillagede bålplasser i terrenget hvis ønsk om dette. Jaktlaget har egen kokk.

De siste årene har vi måtte gå fra løshund jakt til elgjakt med bånd hund. Dette er mye pågrunn av at våre nye “naboer” har inntatt deler av terrenget til tider. Ulven er et rovdyr vi har måtte lære å håndtere og leve med de siste årene. Selv om det noen ganger er vanskelig, er det realiteten. Vi gjør det beste ut av det, akkurat som de andre dyrene på Finnskogen. De er nok like frustrerte som vi er til tider. Ulv er ikke bare romantikk.

Elgbestanden gikk raskt ned en liten periode, før den de siste årene har stabilisert seg mer. Kvotene har vært mer riktige, og både ulv og jeger har “fungert” sammen.

 

Lokke-jakt
I grålysningen eller på ettermiddagen, setter vi oss på strategiske poster og søker kontakt med storoksen gjennom å imitere oksen og kuas brunstlåter. Å få kontakt med en elgokse som kommer smygende mot lokket, har fått mang en jeger til å få skjelven.
Stort sett har vi hvert år skutt full kvote. Hvert år har vi også fått store okser.

Posteringsjakt
Under posteringsjakt vil dere bli satt ut på sikre poster, og hvor vi går på drevet med båndhund, evt. løshund, selv om dette er i sjeldnere tilfeller. De fleste elgene blir felt gjennom denne jaktformen, og er den mest tradisjonelle jaktformen på Finnskogen.

På de to andre terrengene Gundersen Skog driver, er det god mulighet for å leie. Det blir spennende for oss som driver aktivt med jakt å følge med utviklingen av inntredelsen av ulv i større grad. Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat, så vi kan diskutere hva dere som jegere setter høyest.

Vi er opptatte av å være inkluderende og imøtekommende, så det er bare å ta kontakt for spørsmål!